«На Полтавщині активно втілюємо реформу шкільного харчування, ініційовану Оленою Зеленською. Саме на базі цього Центру функціонує «кулінарний хаб», який відповідає за підготовку агентів змін для системи шкільного харчування та безперебійну підготовку чи перепідготовку кухарів для їдалень закладів загальної середньої освіти, – зауважив Антон Чубенко. – Із початку березня ще 45 кухарів із 17 територіальних громад закінчили каскадні навчання за напрямом «Упровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»».
У межах візиту вперше продемонстрували ще одну частину навчально-практичного центру – лабораторію для майбутніх кондитерів та шоколадників. Її офіційне відкриття планують незабаром.
Директор Регіонального центру професійно-технічної освіти № 1 Валентина Крутько розповіла, що заклад здійснює підготовку кваліфікованих робітників для хімічного виробництва, автомобільної галузі, громадського харчування, сфери обслуговування, сільського господарства, будівельної галузі.
Із 2020 року на базі закладу освіти функціонує навчально-практичний центр ресторанного сервісу. Його облаштовано сучасним обладнанням та устаткуванням.
Нині тривають роботи щодо розширення навчально-практичного Центру для професій «кондитер», «шоколадник».
Контингент здобувачів освіти денної форми навчання становить 806 осіб. Заклад тісно взаємодіє зі стейкхолдерами – потенційними роботодавцями для подальшого працевлаштування молоді.
Кухня
Показує
Простір
Розповідь (2)
Спікер (3)
Підпишіться, щоб отримувати листи.