Полтавщина активно впроваджує реформу шкільного харчування, ініційовану першою леді Оленою Зеленською. Однією із стратегічних складових реформи залишається модернізація харчоблоків. Область отримала державну субвенцію для реалізації проєктів у семи освітніх закладах.
Роботи продовжуються у 2025 році. Триває підвищення кваліфікації кухарів. Вже 405 працівників пройшли навчання на базі регіонального кулінарного хабу в Кременчуці.
На обласному рівні Полтавщина реалізує ініціативу уряду щодо безкоштовного харчування учнів 1-4 класів. На умовах співфінансування 70/30 держава забезпечує до 50 грн на одного учня на день.
«Тримаємо правильний вектор, про що свідчать і дані опитування. Понад 70% учнів на Полтавщині відвідують шкільну їдальню на постійній основі, майже 80% позитивно відгукуються про якість харчування. Не зменшуємо темп. Збалансоване та якісне шкільне харчування – інвестиція у здоров’я підростаючого покоління. Створюємо всі умови, аби наші діти отримували найкраще», – підсумував Володимир Когут.
Підпишіться, щоб отримувати листи.